1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Bumbu Bali Daging Dua

Bumbu Bali Daging Dua

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-07-2008

Ingrediënten 4 personen


Ingredienten:

- 500 gr. rundvlees
- olie
- 2 grote uien
- 3 knoflookteentjes
- 2 eetlepels kecap manis
- 1 eetlepel sambal
- 2 theelepels asem
- 150 cc. water

Bumbu:

- 2 daun salam
- 1 spriet sereh
- 2 schijfjes laos
- 2 schijfjes djahe
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel ve-tsin
- zout



Bumbu Bali Daging Dua
Bumbu Bali Daging Dua

Een heerlijk pittig vleesgerecht.
Ik heb de kogelbiefstukken uit de diepvries van de Aldi gebruikt.
Wel heb ik het vlees 2 uur laten stoven. Heerlijk!!!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien en knoflook fijn en bak dit in
de olie. Voeg het vlees toe en bak dit even mee. Doe de bumbu er bij
en bak die even mee. De sambal en de kecap er bij. Roer de asem
door het water, giet dit bij het vlees en stoof dit anderhalf uur of tot
het vlees gaar is. Laat de saus indikken. Verwijder de sereh, djahe,
daun salam en laos voor het opdienen.

Serveertip

Heerlijk met witte pandan-rijst, kroepoek en gado-gado.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietje


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top