Kai Phad Khing

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2008

Thaise gemberkip.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 3 tenen knoflook
• sojasaus
• versgemalen peper
• 600 g kipfilet
• 80 g gemberwortel
• 1 ui
• 300 g rode en groene paprika
• 200 g champignons
• 4 lente-uien
• takjes koriander
• paar radijsjes
• olie
• ½ dl kippenbouillon
• 4 el oestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook en meng met een scheut sojasaus en peper tot een marinade. Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze minimaal 15 minuten in de marinade. Schil de gemberwortel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de ui en paprika`s in reepjes. Halveer de champignons. Snijd de lente-uien in schuine stukjes. Hak de koriander. Snijd de radijs in en leg deze in koud water.
Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kipstukjes bruin. Voeg de gember en vervolgens de rest van de groenten toe en roerbak ca 30 seconden. Voeg de bouillon en oestersaus toe en laat ca 2 minuten koken.
Garneer het gerecht met koriander en radijs.

Bron

The Taste Of Life

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten