1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie

Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-07-2008

Ingrediënten 4 personen


• 4 kippenpoten met vel van vrije uitloop- of biologische kippen
• 1 ciabatta (ongeveer 250 g), in stukjes ter grootte van een duim gescheurd
• 3 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes, grof gehakt
• olijfolie
• zeezout en zwarte peper uit de molen
• 12 dunne plakjes pancetta of bacon
• een halve toen knoflook, gepeld
• 4 ansjovisfilets in olijfolie, uitgelekt
• 75 g van het stuk geraspte Parmezaanse kaas, plus een beetje schaafsel ter garnering
• 1 volle eetlepel crème fraîche
• het sap van 1 citroen
• extra vergine olijfolie
• 2 of 3 kropjes Romeinse of bindsla, ontdaan van de buitenste blaadjes



Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie
Caesarsalade Met Lekkere Kip Van Jamie

Heerlijke variatie op Ceasar Salad van Jamie Oliver.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm in de oven voor op 200 °C of gasovenstand 8.
Leg de kippenpoten en de gescheurde stukjes brood in een passende braadslee. Strooi er de gehakte rozemarijn over, besprenkel met olijfolie en voeg naar smaak zout en peper toe. Hussel alles met je handen om, zodat alles een filmpje vettigheid krijgt en zorg dat de kippenpoten uiteindelijk bovenop komen te liggen. Op die manier absorberen de stukjes brood
het heerlijke braadvocht van de kip en krijg je de lekkerste croutons!
Zet de braadslee in de voorverwarmde oven. De kippenpoten zouden na ongeveer 45 minuten mooi gaar moeten zijn.

Haal de braadslee uit de oven, drapeer de pancetta of baron over de kip en croutons en zet de braadslee nog eens 15 tot 20 minuten terug om het spek krokant te maken. De kippenpoten zijn klaar als je het vlees gemakkelijk van de botten kunt trekken. Haal als de kippenpoten gaar zijn de braadslee uit de oven en zet hem even aan de kant om de kip wat af te laten koelen.

Stamp knoflook en ansjovisfilets in een vijzel tot pulp. Schraap de pulp in een kom en klop er Parmezaanse kaas, crème fraîche, citroensap en drie keer zo veel extra vergine olijfolie als citroensap door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Trek het kippenvlees van de botten en trek het vervolgens in grove stukken, net als de croutons en de plakjes spek.
Was de kroppen sla, slinger ze droog, trek de blaadjes los en hussel
ze om met de kip, croutons, bacon en romige kaasdressing.
Strooi er nog wat geschaafde Parmezaanse kaas op.

Bron

Thuis bij Jamie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top