Saag Paneer

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-07-2008

Lekker pittig spinaziegerecht. De zelfgemaakt paneer kan ook vervangen worden door gekochte, of eventueel door feta.
Dit is een van mijn favorieten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 750 gram verse spinazie
• zonnebloem olie
• 6 theelepels boter
• 1 ui, - fijngesneden
• 4 teentjes knoflook - fijngeperst
• stukje gemberwortel van ongeveer 2,5 cm. - gepeld en geraspt
• 1 theelepel djinten
• ½ theelepel cayenne peper
• 1/2 theelepel zwarte peper
• 1 theelepel garam masala
• 1 theelepel zout (of naar smaak)
• theelepel kurkuma
• 1 kop yoghurt

Paneer (doe het zelf kaas)
• 2 liter melk:
• sap van 2 citroenen
• 1/2 theelepel djinten
• 1/2 theelepel garam masala
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Paneer:

1. verhit de melk al roerende in een kookpan, tot deze kookt. Voeg de citroensap toe en roer op middelhoog vuur tot het mengsel begin te stremmen. Duurt ongeveer 2 minuten

2. Kruiden toevoegen en nog ongeveer een minuut koken.
3. Pan van het vuur halen en mengsel door een kaasdoek laten uitlekken. Kaasdoek samenvouwen en zoveel mogelijk vocht uit de kaasmassa persen als mogelijk.

4. Plaats de kaasdoek met de kaas tussen 2 borden en leg er een zwaar object bovenop. - twee uur laten staan - af en toe het vocht afgieten.
5. Kaasdoek uitvouwen - de panir kan nu in blokjes gesneden worden

Bereidingswijze

1. Spinazie goed wassen en koken in kookpan met een ½ kop water ongeveer 2 tot 3 minuten koken. Zodra de spinazie zacht wordt, water afgieten en spinazie fijnsnijden.
2. Paneer in blokjes van ongeveer 1,5 vierkante cm snijden. Olie in een grote koekepan verhitten. Paneerblokjes frituren (af en toe omdraaien) tot ze lichtbruin worden, en vervolgens uit de olie halen en op keukenpapier laten uitlekken.
3. In grote koekepan de boter op middelhoog vuur smelten met een eetlepel olie erbij. Ui bakken tot deze glazig is en vervolgens de knoflook toevoegen en ongeveer 2 minuten laten sudderen. Vervolgens gember en kruiden toevoegen en goed roeren en enkele minuten verhitten.
4. Inhoud van de koekepan in een mixer of keukenmachine doen. Yoghurt toevoegen en mixen tot het een egaal geheel vormt.
5. Spinazie mengsel in de koekepan samen met de saus - paneer toevoegen en ongeveer 10 minuten laten pruttelen met deksel op de pan



Bron

www.joriso.nl

Serveertip

Warm serveren met bijvoorbeeld Naan of rijst.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 13-11-2011

Dit wil ik ook wel eens proberen. Ik neem het mee, dank je wel. Groetjes, Laura

Francesca3 avatar
Francesca3 11-09-2011

Kun je dit recept als vegetarisch rubriceren? Het is zo moeilijk te vinden in 3450 indiase recepten. Lijkt erg lekker, trouwens, bedankt voor het posten.

mcmannee avatar
mcmannee 11-06-2009

Heb het net gemaakt voor een etentje morgen. Het smaakt nu al heerlijk, laat staan morgen als al de kruiden zijn ingetrokken.

chipotle avatar
chipotle 20-07-2008

die lijkt me leuk, dankjewel grtz Chris

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten