1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Big Flavor Enchilada

Big Flavor Enchilada

Door: chipotle

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-07-2008

Ingrediënten 4 personen


Vleessaus:
3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, fijn gehakt
1/2 rode chilipeper, fijngesneden
500-700 g gehakt
3 el rookspekjes
1 zakje Taco kruiden plus extra:
1 tl nootmuskaat, vers geraspt
1 el kaneel
1 el gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera, agridulce)
3 kruidnagelen
2 tl chilipoeder
3 el gehakte amandelen
4 el rozijnen
1 el tomatenpuree
150 ml water

tomatensaus:
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 knoflook, fijn gehakt
2 blikken a 500 mL tomaten in blokjes
1 verse groene chilipeper, heel, ingekerfd
2 el tomatenpuree
2 el gehakte verse koriander
zout, peper

6 tortillas

100-200 g milde cheddar (evt Monterey Jack), geraspt


Big Flavor Enchilada
Big Flavor Enchilada

Kruidig, aromatisch, mild pittig, bevat een rijkdom aan smaken die elkaar verdragen: chilipepers, koriander, cheddar, rookspekjes, rozijnen, nootmuskaat, kaneel, kruidnagelen, gerookt paprikapoeder etc etc etc. De vleessaus krijgt wat textuur door de grof gehakte amandelen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vleessaus: fruit eerst de spekjes in de olie, en voeg na 3 minuten de knoflook, het pepertje en de ui toe en fruit tot glazig. Voeg het gehakt toe en maak rul.
Voeg het zakje Taco kruiden toe, de chilipeper en de overige kruiden. Braad nog 1 minuutje door, en vermeng tot een egale kleur.
Voeg dan de tomatenpuree en 150 ml water toe, de rozijnen en amandelen en laat nog 10 minuten indikken.


Tomatensaus: Fruit knoflook en de ui in de olie tot glazig. Voeg de tomaten, chilipeper, tomatenpuree en koriander toe. Maak op smaak met peper en zout.
Laat 30 minuten sudderen. Haal de chili eruit (voor een hetere saus, gebruik fijngehakt pepertje).


Enchillada: verwarm de oven voor op 225C.
Vul de tortillas met warme vleessaus , rol op en leg de rollen naast elkaar in een platte rechthoekige Ovenschaal.
Giet hierover de warme tomatensaus, en rasp de kaas hieroverheen. 15 minuten grillen totdat de kaas goudbruin krokant is.

Serveertip

Serveer met zure room en koriander.

Als je de enchilada wat scherper maakt, past een gekoelde Elzasser of Chileense Pinot noir er goed bij.

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top