Relish van Rabarber en Gember

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 17-07-2008

Heb het originele recept een beetje aangepast. Meestal koop ik een goede portie jonge gember, schil het en dan doe ik ze in plastic zakjes en in de diepvriezer tot gebruik en neem naar wens een stuk eruit.
Bevroren laat het zich heel gemakkelijk flinterdun snijden.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr. rabarber
5 cm stuk verse jonge gember, gepeld
1/2 kop water
1/2 kop suiker
1/2 th.l. zout
1 eetl. grenadine (naar keuze, voor de kleur)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 jampotjes

Bereidingswijze

Rabarber schoonmaken en wassen. Snijd in 5 mm stukjes en doe in een kom. Snij de gember in flinterdunne schijfjes en doe die in een kommetje met ijswater voor 5 minuten daarna afgieten. Schenk kokend water over de rabarber en laat dat staan voor 1 minuut, afgieten en goed laten uitlekken.
Het water, de suiker, de gember en het zout aan de kook brengen en 5 minuten laten koken op laag vuur. Giet deze suikersyroop over de rabarber an doe er de grenadine bij. Goed mengen en breng het geheel aan de kook, laat 5 minuten koken.
Neem van het vuur en vul de jampotjes en laat het afkoelen.

Bron

City Palate Magazine

Serveertip

Heel lekker bij gegrild of geroosterd varkensvlees, kip of eend.

Laatste reacties

chipotle avatar
chipotle 17-07-2008

Hai, dat lijkt me een veelbelovende combi, dankjewel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten