REUZENTAART MET ADVOCAAT

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-07-2008
  • REUZENTAART MET ADVOCAAT

    REUZENTAART MET ADVOCAAT

    REUZENTAART MET ADVOCAAT

Gewoon SMULLEN!!!!! Het is een recept van roosvicee

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 zak eierkoeken(min. 10 stuks); roosvicee c-bron bosvruchtenmix; 1 pakje plantaardige margarine( op kamertemp.) ; 200 gram witte basterdsuiker; 6 blaadjes witte gelatine; 5 eieren;`1 halve fles advocaat; 1 zakje vanille suiker; 1 theelepel suiker. VOOR DE VERSIERING: 250 ml. slagroom; 2 eetlepels suiker; decoratie chocolade; (gekonfijte) kersen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote springvorm van 28 cm. doorsnee ; mixer; bak koud water voor de gelatine; metalen lepel

Voorbereiding

Smeer de springvorm goed in met boter.

Bereidingswijze

Bevochtig 7 van de 10 eierkoeken met Roosvicee C-bron bosvruchtenmix. Leg ze als volgt in de springvorm: eerst 4 stuks met de bolle kant naar boven naast elkaar op de bodem. Daarna 1 eierkoek met de bolle kant naar beneden in het midden van de vorm. (in het kuiltje). Snijd de laatste 2 eierkoeken doormidden en leg de 4 helften met de bolle kant naar beneden en met de ronde kant naar het midden op de lege plaatsen in de springvorm. Snijd de andere 3 eierkoeken in kleine blokjes. Klop nu de margarine schuimig. Klop de suiker en de vanillesuiker door de margarine. Het mengsel moet wel blijven schuimen!! Breek de eieren (let op: doe het eiwit apart in een schaal en klop de eierdooiers een voor een door de schuimige massa). Klop de halve fles advocaat door het mengsel. Week de gelatine ongeveer 3 min. in koud water. Klop intussen de eiwitten met een theelepeltje suiker stijf. Knijp daarna de gelatine goed uit en breng dit in een bodempje water aan de kook, zodat de gelatine oplost. Klop de opgeloste gelatine voorzichtig door het gele mengsel. Roer daarna met een metalen lepel de opgeklopte eiwitten door het mengsel. Verspreid de helft van het mengsel over de eierkoek bodem. Verdeel daarna de blokjes eierkoek over de springvorm. Giet het resterende deel van het mengsel in de vorm en zorg ervoor dat alle blokjes goed bedekt zijn. Plaats de taart in de koelkast en laat deze in een halve dag stijf worden. Wanneer de taart stijf is kan deze versierd worden met slagroom ( stijf geklopt met 2 eetl. suiker) Kersen en decoratie chocolade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

anita451 avatar
anita451 08-04-2011

lijkt me heerlijk, ik zet het favoriet groetjes van anita

alfien avatar
alfien 22-07-2008

HET KLINKT ERG LEKKER HET IS WEER WAT ANDERS DAN EEN BODEM VAN CAKE OF KOEK DEEG IK ZAL HEM ZEKER MAKEN IK HEB BINNENKORT EEN VERJAARDAG DANK JE WEL GROETJES ALFIEN

gissie avatar
gissie 21-07-2008

Super lekker die taart , zo lekker dat de buurman jou recept heeft mee genomen naar huis ,Reuze bedankt , Lieve groetjes Gissie

stientje1 avatar
stientje1 20-07-2008

Daar ik gisteren zelf advokaat gemaakt heb zal ik deze lekkere taart zeker maken. Bedankt voor het recept.Groetjes Christine

h_buizer avatar
h_buizer 20-07-2008

Hoi ruth, Lijkt me heel erg lekker, vooral als je voor een grote groep iets moet maken!. Wel moet ik eerst de eierkoeken en de advocaat zelf ``even`` maken, maar ja, een kleinigheidje hou je altijd! Ik ga het zeker een keer proberen. Groetjes, Henny

gejohn avatar
gejohn 18-07-2008

Lijkt me erg lekker. Heb binnenkort een paar verjaardagen dus zal het eens proberen. Bedankt en groetjes van Gea.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten