Zomerse GEWELDIGE salade met blauwe kaas,peer, en noten

  • Frans, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2008
  • Zomerse GEWELDIGE salade met blauwe kaas,peer, en noten

    Zomerse GEWELDIGE salade met blauwe kaas,peer, en noten

    Zomerse GEWELDIGE salade met blauwe kaas,peer, en noten

Een salade die je echt niet mag missen in de zomer. Ook GEWELDIG als voorgerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 plakken panetta
150 gr Gorgonzola of Bleu d Áuvergne, in stukjes
1 zakje botersla
50 gram rucula
3 el hazelnoten
4 rijpe peren
4 el walnootolie
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
zout en versgemalen peper
1 teentje knoflook
1 tl suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Geen

Bereidingswijze

Bak de plakken pancetta knapperig in een droge koekenpan met antiaanbaklaag. Laat ze op keukenpapier afkoelen en breek ze in stukken. Rooster de hazelnoten in de koekenpan en hak ze grof.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in partjes.
Verdeel de sla over de borden of in een schaal.. Leg de peer erop en verdeel de kaas erover.
Klop de olie, azijn, knoflook, suiker en mosterd tot een dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met hazelnoten (kan fijngehakt, wat je wil) en pancetta. Serveer met knapperig brood en zoute boter en zet een zout en pepermolen op tafel.

Bron

Bijzonder (maar aangepast)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten