Kalfsvlees met Valdeon

  • Spaans, Streekgerecht
  • 30-60 min.

Lekkere stukjes kalfsvlees die zwemmen in een heerlijk kaassausje . Valdeon is een blauwaderkaas, indien U deze niet mocht vinden bij de kaasboer, neem dan een andere blauw aderkaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 300 gr Valdeon
- 800 gr kalfslappen in blokjes
- 500 gr champignons
- 1 ui
- 1 prei
- 2 el verse peterselie, gehakt
- 1 tl tijm
- 3 dl Sherry
- 3 dl kalfsfond
- olijfolie
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


-Maak de champignons schoon en hak ze fijn,
-snij de ui en prei fijn

Bereidingswijze

-Peper en zout het vlees, braad het in de hete olijfolie goudbruin aan en schep het vlees in een ovenschaal. (braadvocht in de pan laten!)
-en bak de prei en ui samen met de champignons, in het braadvocht, goudbruin.

-Voeg dan de tijm toe. blus af met de Sherry en giet dit mengsel bij de kalfslappen.
- Voeg de kalfsond toe, aan de kook brengen en laat het geheel ± 30 min.stoven in een voorverwarmde oven op 190°C.

-Voeg water toe als het vocht te snel verdampt.
-Brokkel voor het serveren de Valdeon over de schotel en bestrooi met de peterselie.


Serveertip

serveren met een aardappelpureetje of gekookte aardappelen

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten