Snelle roerbak met bruine bonen of kapucijners en feta

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2008

Als ik weinig tijd heb en toch gezond wil eten maak ik vaak deze roerbakschotel. Ik maak het ook als ik een dagje geen vlees wil eten. We zijn er echt dol op en je kunt vaak restje groenten gebruiken die je nog in huis hebt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 grote pot (jonge) kapucijners of bruine bonen
1 rode paprika
1 flinke prei
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
100 gram feta kaas (geitenkaas kan ook)
1 eetlepel tijm
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Laat de kapucijners of bruine bonen goed uitlekken en spoel ze even af.
Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes.
Snij de prei in ringen en was deze goed.
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snij de feta kaas in blokjes.
Verhit de olie in de wok. Bak hierin de uien en de knoflook lichtbruin.
Voeg de paprika en de prei toe en bak deze mee tot ze beetgaar zijn.
Roer de kapucijners of bruine bonen erdoor en de blokjes feta kaas.
Maak op smaak met balsamicoazijn en tijm.

Serveertip

Heerlijk en snel hoofdgerecht. Lekker met een salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 20-02-2021

Altijd leuk om te horen Yoda. Jij bedankt voor je reactie bij het recepten. Groetjes en fijn weekend, Petra

meetyoda avatar
meetyoda 19-02-2021

Alweer een lekker recept Dank je Petra groetjes yoda

Cecileg avatar
Cecileg 22-04-2015

Ha Petra, weten we eindelijk wat we met die bruine bonen moeten doen. Lekker! Ik neem het mee. Lieve groet Cecile

smivla avatar
smivla 09-11-2013

Tijdens het bakken kreeg ik wel mijn bedenkingen, maar het was toch wel een aardig recept. Volgende keer probeer ik het met bruine bonen, meer feta en minder tijm.

misspiggie avatar
misspiggie 20-01-2011

hallo, deze week dus in de ban van de boon vandaag dit recept geprobeerd.Mijn partner en ik vonden dit recept lekker. Zoonlief vond het iets minder uitgesproken wat de smaak betreft. Heeft evengoed behoorlijk zitten bunkeren gaan we dus vaker op het menu zetten groet miss piggie

professoroud avatar
professoroud 12-09-2008

Hallo Petra, Dit recept ga ik eens proberen; ziet er heerlijk uit. Dank je wel. Groetjes, Jos

souvlaki avatar
souvlaki 28-08-2008

Lekker Petra!!! bedankt, groetjes Souvlaki

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten