Salade met peren, rauwe ham en roquefortdressing
- Frans, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 14-07-2008
Een zalige salade die ontstond toen ik te rijpe peren had en nog een restje roquefort overhad. We hebben echt gesmuld.
Ingrediënten 4 personen
75 gram gemende sla2 grote rijpe peren
wat citroensap
4 eetlepels walnoten
4 plakken rauwe ham (liefst Serranoham of Parmaham)
75 gram roquefort, gorgonzola of andere blauwe kaas
1 eetlepel (wijn)azijn
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel honing
versgemalen peper
Benodigdheden
staafmixerVoorbereiding
Schil de peren, haal het klokhuis eruit . Snij elke peer in 8 stukjes en giet er wat citroensap over zodat ze niet bruin worden.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Snij of knip elke plak rauwe ham in 4 stukken.
Maak de dressing door de blauwe kaas, azijn, olie, honing en olijfolie te pureren met de staafmixer. Proef en maak op smaak met peper en evt. zout
Bereidingswijze
Verdeel de sla over de borden. Verdeel de peer over de borden. Leg op elk stukje peer een stukje rauwe ham. Giet de saus erover en bestrooi met de walnoten.
Serveertip
Heerlijk als voorgerecht met warm stokbrood
Laatste reacties
Hallo Petra, heb deze salade in mijn kookboek gezte. Lijkt me heerlijk. Ga hem zeker proberen en dan hoor je nog. Dank je wel. Groetjes, Jos