Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten
- Internationaal, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 14-07-2008
Een overheerlijke salade van gerookte eendenborst (of gerookte kipfilet of eendenham), avocado en walnoten met een dressing van cranberry-compote. Was een groot succes bij mijn laatste etentje.
Ingrediënten 4 personen
75 gram gemengde sla met rucolaplm. 300 gram gerookte eendenborst, gerookte eendenham of gerookte kipfilet -
2 avocado`s -
25 gram walnoten -
4 eetlepels cranberry-compote -
1 eetlepel (rode wijn) azijn -
2 eetlepels (walnoot) olie -
1 theelepel mosterd -
1/2 eetlepel honing
2 eetlepels gesneden bieslook
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 361,97 kcal |
Koolhydraten | 4,18 g |
Eiwitten | 21,00 g |
Vetten | 27,98 g |
Benodigdheden
Koekenpan voor het roosteren van de walnotenkom voor de dressing
garde
mooie borden
Bereidingswijze
Rooster de walnoten in een koekenpan met een theelepl olie en een snufje zout. Snij de eendenham of gerookte kipfilet in dunne plakjes. Schil de avocado`s en snij deze in dunne plakken. Maak een dressing van de cranberry-compote, azijn, olie, mosterd en honing. Verdeel de sla over de borden. Leg aan een kant dakpansgewijs de eendenham en aan de andere kant van het bord dakpansgewijs de avocado.
Verdeel de walnoten erover en giet wat dressing erover.
Serveertip
Lekker met donkerbruim stokbrood en zoute boter.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties