Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2008
  • Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

    Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

    Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

Een overheerlijke salade van gerookte eendenborst (of gerookte kipfilet of eendenham), avocado en walnoten met een dressing van cranberry-compote. Was een groot succes bij mijn laatste etentje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 gram gemengde sla met rucola
plm. 300 gram gerookte eendenborst, gerookte eendenham of gerookte kipfilet -
2 avocado`s -
25 gram walnoten -
4 eetlepels cranberry-compote -
1 eetlepel (rode wijn) azijn -
2 eetlepels (walnoot) olie -
1 theelepel mosterd -
1/2 eetlepel honing
2 eetlepels gesneden bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 361,97 kcal
Koolhydraten 4,18 g
Eiwitten 21,00 g
Vetten 27,98 g
Benodigdheden
Koekenpan voor het roosteren van de walnoten
kom voor de dressing
garde
mooie borden

Bereidingswijze

Rooster de walnoten in een koekenpan met een theelepl olie en een snufje zout. Snij de eendenham of gerookte kipfilet in dunne plakjes. Schil de avocado`s en snij deze in dunne plakken. Maak een dressing van de cranberry-compote, azijn, olie, mosterd en honing. Verdeel de sla over de borden. Leg aan een kant dakpansgewijs de eendenham en aan de andere kant van het bord dakpansgewijs de avocado.
Verdeel de walnoten erover en giet wat dressing erover.

Serveertip

Lekker met donkerbruim stokbrood en zoute boter.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten