1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-07-2008

Ingrediënten 4 personen


75 gram gemengde sla met rucola
plm. 300 gram gerookte eendenborst, gerookte eendenham of gerookte kipfilet -
2 avocado`s -
25 gram walnoten -
4 eetlepels cranberry-compote -
1 eetlepel (rode wijn) azijn -
2 eetlepels (walnoot) olie -
1 theelepel mosterd -
1/2 eetlepel honing
2 eetlepels gesneden bieslook


Verder heb je nodig


Koekenpan voor het roosteren van de walnoten
kom voor de dressing
garde
mooie borden


Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten
Salade met gerookte eendenborst, avocado, cranberrycompote en walnoten

Een overheerlijke salade van gerookte eendenborst (of gerookte kipfilet of eendenham), avocado en walnoten met een dressing van cranberry-compote. Was een groot succes bij mijn laatste etentje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de walnoten in een koekenpan met een theelepl olie en een snufje zout. Snij de eendenham of gerookte kipfilet in dunne plakjes. Schil de avocado`s en snij deze in dunne plakken. Maak een dressing van de cranberry-compote, azijn, olie, mosterd en honing. Verdeel de sla over de borden. Leg aan een kant dakpansgewijs de eendenham en aan de andere kant van het bord dakpansgewijs de avocado.
Verdeel de walnoten erover en giet wat dressing erover.

Serveertip

Lekker met donkerbruim stokbrood en zoute boter.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top