1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. risotto met garnalen en zalm

risotto met garnalen en zalm

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-07-2008

Ingrediënten 4 personen


1 citroen
25 g boter
1 ui, gesnipperd
300 g Lassie risottorijst
5 dl tuinkruidenbouillon (van tabletten)
1 el C1000 olijfolie traditioneel
(vergemalen) peper, zout
4 stukken zalmfilet à 100 g
150 g gepelde roze garnalen


risotto met garnalen en zalm
risotto met garnalen en zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boen de citroen schoon onder stromend water, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit.
Smelt de boter en fruit de ui al omscheppend ± 5 min.
Schep de rijst erdoor en roer totdat de korrels glazig zien.
Voeg de bouillon en het citroensap toe en breng alles al roerende aan de kook.
Laat de risotto op een heel laag vuur in ± 25 min. gaar koken.
Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout.
Schep als de risotto gaar is de citroenrasp en de garnalen erdoor.
Bak de zalm in een grillpan aan beide kanten bruin en net gaar. Lekker met gekookte doperwtjes en worteltjes (C1000).

Bron

Www.c1000.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top