witlof uit de wok
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-07-2008
Ingrediënten 2 personen
scheutje olijfolie, 1 gesnipperd uitje, rode paprika in ruitjes, 250 gram kipfilet in blokjes(of blokjes kaas), 5 stronkjes witlof in reepjes, takjes tijm, mosterd naar smaak, scheutje room, peper/zout.Benodigdheden
plankjes, messen, wok, spatelVoorbereiding
zoek alles bij elkaar en snijdt de ui, paprika, kipfilet of kaas en witlof.
Bereidingswijze
fruit de ui in scheutje olijfolie, voeg verse of gedroogde tijm naar smaak toe, voeg paprikablokjes toe, op hoog vuur bakken, kipfilet toevoegen, goed aanbakken, witlof toevoegen, blijven roerbakken, indien nodig scheut water toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en een scheut room. De witlof behoort beetgaar te zijn.
Indien vegetarisch: dan blokjes kaas toevoegen wanneer de witlof een beetje geslonken is, doorwarmen en afmaken met peper en room (zout niet nodig)
Serveertip
Lekker met rijst of aardappels, evt. een salade.
Laatste reacties
ik ga het proberen maar dan zonder room ben op dieet gr jannie16
Ik heb dit recept vandaag gemaakt met rijst en knoflook. Helaas viel het me tegen, maar smaken verschillen natuurlijk. Gr, Rebekka
van Peter Perfect recept, makkelijk te bereiden en lekker
heerlijk! wel knoflook er bij gedaan en de kipfilet eerst "gebloemd" (stukjes door de bloem gewenteld)
het was heerlijk, dit gaan we zeker vaker eten. Gr. Ria
YAY!! (amerikaans voor hoera)