witlof uit de wok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
scheutje olijfolie, 1 gesnipperd uitje, rode paprika in ruitjes, 250 gram kipfilet in blokjes(of blokjes kaas), 5 stronkjes witlof in reepjes, takjes tijm, mosterd naar smaak, scheutje room, peper/zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
plankjes, messen, wok, spatel

Voorbereiding

zoek alles bij elkaar en snijdt de ui, paprika, kipfilet of kaas en witlof.

Bereidingswijze

fruit de ui in scheutje olijfolie, voeg verse of gedroogde tijm naar smaak toe, voeg paprikablokjes toe, op hoog vuur bakken, kipfilet toevoegen, goed aanbakken, witlof toevoegen, blijven roerbakken, indien nodig scheut water toevoegen. Op smaak maken met peper, zout en een scheut room. De witlof behoort beetgaar te zijn.
Indien vegetarisch: dan blokjes kaas toevoegen wanneer de witlof een beetje geslonken is, doorwarmen en afmaken met peper en room (zout niet nodig)

Serveertip

Lekker met rijst of aardappels, evt. een salade.

Laatste reacties

jannie16 avatar
jannie16 12-01-2011

ik ga het proberen maar dan zonder room ben op dieet gr jannie16

rebekka1 avatar
rebekka1 03-11-2008

Ik heb dit recept vandaag gemaakt met rijst en knoflook. Helaas viel het me tegen, maar smaken verschillen natuurlijk. Gr, Rebekka

peterbokken avatar
peterbokken 16-09-2008

van Peter Perfect recept, makkelijk te bereiden en lekker

evdk avatar
evdk 23-07-2008

heerlijk! wel knoflook er bij gedaan en de kipfilet eerst "gebloemd" (stukjes door de bloem gewenteld)

maria_a avatar
maria_a 20-07-2008

het was heerlijk, dit gaan we zeker vaker eten. Gr. Ria

coen81 avatar
coen81 15-07-2008

YAY!! (amerikaans voor hoera)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten