1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Chocoladecreme met cream sherry

Chocoladecreme met cream sherry

Door: harry_bijl

  • Nederlands, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-07-2008

Ingrediënten 4 personen


=100 gr.pure chocolade, = 125 ml slagroom, = 250 gr. vanillekwark,
=4 eetl. creamsherry, = 8 chocoladesticks.


Verder heb je nodig


Steelpan
4 glazen(ijscoupes


Ontdek meer:

Bereidingswijze

1: Breek de chocolade in stukjes, Doe de stukjes chocolade met
3 eetl. slagroom in een steelpan en laat de chocolade op een zacht
vuur al roerende smelten.
2: Laat de gesmolten chocolade iets afkoelen en roer dan de
vanillekwark en de sherry erdoor. Klop de rest van de slagroom
stijf en spatel de room luchtig door het chocolademengsel.
3: Schep de chocoladecreme in vier hoge coups of schaaltjes
en laat de creme in de koelkast door en door koud worden.
Garneer met de chocoladesticks

Bron

©



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top