1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Salade
  5. Eiersalade
  6. Mayoloze eiersalade

Mayoloze eiersalade

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-2008

Ingrediënten 6 personen


4 Hardgekookte eieren
125 gram hamreepjes of blokjes
100 gram mosterdsaus (Calvè of zelfgemaakt)
75 gram magere kwark
50 gram magere spekreepjes
50 gram geraspte kaas
1 à 2 eetlepels vers geknipte bieslook



Mayoloze eiersalade
Mayoloze eiersalade

Deze salade is rijkgevuld, en drijft niet in de mayo zoals kant-en-klaar gekochte. Een stevige samenhangende salade voor op stokbrood, toastjes of zelfs als slaatje. Wat overhouden voor de volgende dag is er hier niet bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Kook de eieren hard, laat ze schrikken onder koud water en afkoelen.

Bereidingswijze

- Roer in een schaal de mosterdsaus, kwark en de geraspte kaas door elkaar.
- Bak de spekblokjes krokant, versnipper ze evt verder na afkoeling.
- Snijdt de afgekoelde eieren fijn, en roer ze samen met de spekjes, hamreepjes, en bieslook door het mosterd/kwarkmengsel.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Garneer met een paar sprietjes bieslook. Heerlijk op stokbrood, toast of als slaatje. Maar ook als lunch op een vers gebakken broodje.

Bron

Het klooster (echt waar :-) ). Maar aangepast naar eigen smaak.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomammie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jomammie
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top