Chocoladecake

  • 60-120 min.

Een heerlijke chocoladecake met stukjes chocolade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 150 gram eieren ( 3 eieren )
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 125 gram boter
- ongeveer 170 gram pure chocolade (60%)
- kaneel
- zout
- vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pannen, messen, lepels, mixer, weegschaal.

Voorbereiding

1. Warm de oven voor op 150 graden.
2. Smeer de binnenkant van de bakvorm in met boter.
3. Snijd een kwart van de chocolade in kleine stukjes.
4. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Zet hier een andere pan bovenop.

Bereidingswijze

1. Breek de ongesneden chocolade in meerdere stukken en doe deze met de boter in de pan.
2. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker, kaneel, zout en eieren toe.
3. Mix dit een beetje en voeg vervolgens de bloem toe.
4. Mix totdat het geheel een mooie bruine kleur heeft en laat dit kort afkoelen.
5. Voeg de gesneden stukjes chocolade toe en mix het geheel nog eventjes.
6. Doe de cake in de oven: 90 minuten op 150 graden.
7. Afkoelen en smullen maar!

Bron

Eigen recept

Serveertip

Heerlijk als zoet tussendoortje of toetje!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kapiteinmuffin avatar
kapiteinmuffin

Doorsturen

Home Recepten