1. Home
  2. Recepten
  3. Chocoladecake

Chocoladecake

Door: kapiteinmuffin

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2008

Ingrediënten 4 personen


- 150 gram eieren ( 3 eieren )
- 150 gram bloem
- 150 gram suiker
- 125 gram boter
- ongeveer 170 gram pure chocolade (60%)
- kaneel
- zout
- vanillesuiker


Verder heb je nodig


Pannen, messen, lepels, Mixer, weegschaal.


Een heerlijke chocoladecake met stukjes chocolade.

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Warm de oven voor op 150 graden.
2. Smeer de binnenkant van de bakvorm in met boter.
3. Snijd een kwart van de chocolade in kleine stukjes.
4. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Zet hier een andere pan bovenop.

Bereidingswijze

1. Breek de ongesneden chocolade in meerdere stukken en doe deze met de boter in de pan.
2. Voeg vervolgens de suiker, vanillesuiker, kaneel, zout en eieren toe.
3. Mix dit een beetje en voeg vervolgens de bloem toe.
4. Mix totdat het geheel een mooie bruine kleur heeft en laat dit kort afkoelen.
5. Voeg de gesneden stukjes chocolade toe en mix het geheel nog eventjes.
6. Doe de cake in de oven: 90 minuten op 150 graden.
7. Afkoelen en smullen maar!

Serveertip

Heerlijk als zoet tussendoortje of toetje!

Bron

Eigen recept



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kapiteinmuffin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top