Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2008
  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

  • Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

    Overheerlijke Italiaanse pruimentaart

Een heerlijke taart en nu er volop verse pruimen zijn, moeten we er gewoon volop van genieten. Maar er is zoveel vers fruit aanbod, dus je kunt hem ook gewoon maken met peren of appels.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
10-12 (ca. 500 gr.) rijpe pruimen; 150 gr. ongezouten gesmolten boter; 3 eieren; 150 gr. kristalsuiker; 1 tl. vanille-essence (of vanille poeder); 250 gr. bloem; 1 1/2 tl. bakpoeder; 120 ml. melk (1,2 dl.); extra suiker en boter(om in te vetten).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 22 cm; zeef,mixer plastic spatel

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 c. (electr.)
Springvorm insmeren met wat boter. bodem en zijkanten en dan wat bloem er doorheen laten walsen en als de bloem er goed aan alle kanten opzit even de vorm tegen de rand van de wasbak goed uitkloppen. Zo plakt de taart niet aan de bodem en krijg je hem gemakkelijk uit de vorm. (na het afkoelen in de vorm)

Zeef de bloem. Laat de boter voorzichtig smelten. Pruimen goed wassen, halveren en de pit verwijderen, eventueel nogmaals halveren. Eieren los kloppen met suiker en vanille essence tot het een schuimig geheel is( 5 minuten met de electr. mixer). Gezeefde bloem en bakpoeder erdoor roeren. (niet meer kloppen). Gesmolten boter en de melk erdoor. Dun laagje deeg in de vorm gieten, driekwart van de pruimen erop leggen en dan de rest van het deeg. Bovenop de laatste pruimen leggen en licht indrukken. Naar wens nog wat suiker over het beslag strooien.
50-60 minuten in de oven bakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ruthbrock avatar
ruthbrock 06-09-2020

vandaag 06-09-2020 weer deze heerlijke taart gemaakt. En 2 nieuwe foto's gemaakt en hier geplaatst

ruthbrock avatar
ruthbrock 20-08-2017

rinepien, dank je wel. Het deeg is van patentbloem met wat bakpoeder

rinepien avatar
rinepien 20-08-2017

Heerlijk! Een apart deeg zeg, hoe het dit soort deeg?

ruthbrock avatar
ruthbrock 09-05-2017

Purrie, wat lief om de moeite te nemen om nog een keer een berichtje te sturen. Ik word er altijd blij van als mensen genieten van een recept van mij. De taart is inderdaad, ook bij ons, een blijvertje. Dank je wel. en een fijne dag nog. lieve groetjes Ruth

Purrie avatar
Purrie 08-05-2017

Ik heb deze taart ook al een aantal keren gemaakt, het is zonder meer het lekkerste recept voor pruimentaart dat ik ken... iedereen is er enthousiast over. Nogmaals dank Ruth! Elke keer weer smullen....

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-05-2017

Graag gedaan!

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-05-2017

Super dank je wel voor je hulp

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-05-2017

50 minuten 180/ 10 minuten 150. Na die 50 minuten haal ik de taart voor ongeveer 5 minuten uit de oven en schakel de oven dus naar 150 graden.

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-05-2017

Na 50 minuten de taart uit de oven gehaald, amandelschaafsel en poedersuiker erover. nog 10 minuutjes terug op 150 graden. Ik hoop dat het nu duidelijk is, anders lees ik het wel. Groetjes, Dido

ruthbrock avatar
ruthbrock 08-05-2017

ik heb nog 1 vraagje didoroelofsen867. wat was nu je totale baktijd, dus incl die 10 min. op 150 graden c???

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten