Spaanse kip in sherrysaus

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-07-2008

Dit lekkere recept maakte ik al jaren geleden klaar. Het was wat in het vergeetboek geraakt, maar toen ik het pas weer maakte smaakte het weer voortreffelijk. Helaas geen foto gemaakt. Die komt nog.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipkarbonades
peper, zout
4 sjalotjes of 1 ui
2 eetlepels olijfolie
1 flink glas droge sherry
250 gram champignons
10 Groene met piment gevulde olijven
1/8 ltr slagroom of room culinair
1 afgestreken eetlepels bloem
2 eetlepels gehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Sjalotjes pellen en snipperen.
Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
Olijven in plakjes snijden.
Kip bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en de kip hierin rondom bruin bakken. Uit de pan nemen.
Sjalotjes of ui lichtbruin bakken in het overgebleven bakvet.
Kip er weer bij leggen.
Bestrooien met bloem. Kipstukken omkeren, bloem doorroeren en even laten meebakken (±2 min).
Afblussen met de sherry en de kip in ± 30 minuten gaar laten worden.
Ondertussen in een andere pan de champignons lichtbruin bakken.
Slagroom of room culinair,champignons en olijven toevoegen en alles aan de kook brengen tot de saus dikker wordt..
Kip bestrooien met gehakte peterselie

Bron

aangepast recept

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen, rijst of pasta.
Groente o.a.: Vlaamse witlof (zie mijn recepten), sperzieboontjes met spek, peultjes met worteltjes, snijbonen of sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten