1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. gestoofde prei met oregano en knoflook

gestoofde prei met oregano en knoflook

  • , Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 01-07-2008

Ingrediënten 2 personen


2-3 preien inclusief groen
1dl tuinkruidenbouillon
25 gram roomboter
2 tl gedroogde oregano
2eetlepels wijnazijn
2 tenen knoflook in plakjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijdt het groen van de prei heel fijn en het wit in grove (4cm dikke) plakken.

Bereidingswijze

Laat de roomboter smelten in een pan. Bak de knoflook op een laag vuur tot deze zacht is samen met de oregano. Voeg dan het groen van de prei toe en schep om zodat dit bedekt is met roomboter. Leg de witte preistukken op het groen en voeg bouillon en wijnazijn toe. Het moet een lichtgebonden saus worden.Laat dit alles zonder deksel zachtjes pruttelen voor 15-20 minuten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top