1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. broccoli-bloemkool canneloni (Jamie Oliver)

broccoli-bloemkool canneloni (Jamie Oliver)

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2008

Ingrediënten 2 personen


250 gr bloemkool
250 gr broccoli
2 l gezouten water
Half bosje verse tijm (alleen de blaadjes)
½ Blikje Ansjovis
olijfolie
2 fijngekruimelde gedroogde chillipepers
4 teentjes knoflook
8 canneloni buisjes
1 " pak" Heinz tomaten frito
Versgemalen peper en zout
3 eetlepels wijnazijn
300ml crème fraiche
bolletje mozzerella
50 gram Parmezaanse kaas
Bosje basilicum, alleen de blaadjes


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal
puree-stamper of keukenmachine


Dit recept van Jamie Oliver bevat een kleurenpalet aan smaken en is daarom mijn lievelingsgerecht op het moment. Het is een vegetatisch recept maar daarom zeker niet minder!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Warm de oven voor op 200 graden. Snij de bloemkool roosjes zeer fijn, de broccoli inclusief steel ook. Snijd de knoflook in fijne plakjes en hak de ansjovis fijn. Breng het water aan de kook.

Bereidingswijze

Voeg broccoli en bloemkool aan het water toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet de broccoli en bloemkool af maar houd wat (2dl) kookvocht achter.
Voeg 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan toe en bak de tijm ansjovis en chillipepers en plakjes knoflook tot de ansjovis is gesmolten (Duurt niet langer dan een minuut!). Voeg de broccoli en bloemkool toe met 6 eetlepels kookvocht. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en doe de pan op de deksel. Laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen. Check af en toe of het prutje niet aanbakt, voeg dan nog wat kookvocht toe.
Maak het mengsel tot een prutje met een aardappelstamper of in de keukenmachine. Laat het mengsel afkoelen tot je de canneloni ermee kunt vullen (tip=met theelepeltje vullen en canneloni in een kopje rechtop zetten). Doe de tomatenfrito in een grote kom en voeg zout, vers gemalen peper en een flinke scheut wijnazijn toe. Doe dit in een schaal en leg de gevulde canneloni op de saus.
Maak de witte saus door cremefraiche met peper en zout op smaak te brengen, en er de helft van de parmezaan door te roeren. Verdeel de blaadjes basilicum op de canneloni en vervolgens het crème fraiche mengsel. Verdeel de parmezaan en de plakjes mozzerella over het geheel. Nog een beetje olijfolie zodat de kaas niet aanbrandt en zet in de oven. Eerst afgedekt met aluminium folie 30 minuten, dan nog 15 minuten onafgedekt op 200 graden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelmelody
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top