Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

  • Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote rode of groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper, zout,
½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)
scheutje maggi aroma
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 292,85 kcal
Koolhydraten 13,69 g
Eiwitten 21,62 g
Vetten 15,17 g
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst,

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten