Erg lekker!
Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.
300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote rode of groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper, zout,
½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)
scheutje maggi aroma
2 eetlepels olijfolie
Wok
Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.
Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst,
pwiggers 02-11-2020
Fijn om te horen Monique dat het je gelukt is. Leuk om te horen dat je broer het ook lekker vond. Bedankt voor je leuke reactie bij mijn recept. Groetjes, Petra
moniquek1 30-10-2020
heb je schotel gemaakt,was eenvoudig,heb alleen niet de hele kool gebruikt,was denk ik te veel.
hebben het met gebakken krieltjes gegeten.
hij vond het ook erg lekker ,wordt een blijvertje kan denk ik ook met rijst. groetjes monique