Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2008
  • Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

    Roergebakken spitskool met paprika en gehakt

Lekker snel en gezond. De spitskool blijft lekker knapperig en smaakt heerlijk met de groene paprika en het roergebakken gehakt. Echt een aanrader.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram rundergehakt
1 spitskool
1 grote rode of groene paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
3 lente-uitjes
1 bouillontablet
peper, zout,
½ afgestreken eetlepel kerriepoeder (of meer naar smaak!)
scheutje maggi aroma
2 eetlepels olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Spitskool in smalle reepjes snijden.
Paprika wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en in kleine stukjes snijden.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
Lente-uitjes wassen en in ringetjes snijden.Olie verhitten en gehakt hierin al omscheppend lichtbruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en meebakken tot ze glazig zijn. Kerriepoeder toevoegen en al roerend even meebakken.
Spitskool en paprika toevoegen. Al roerend even meebakken. Kopje water en verkruimelde bouillontablet toevoegen. Door elkaar roeren en deksel op de pan plm. 5 - 10 minuten tot spitskool beetgaar is.
Op smaak maken met peper en zout en eventueel wat maggi.
Vlak voor het opdienen de lente-uitjes eroverheen strooien.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappelen, gebakken krieltjes of rijst,

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 02-11-2020

Fijn om te horen Monique dat het je gelukt is. Leuk om te horen dat je broer het ook lekker vond. Bedankt voor je leuke reactie bij mijn recept. Groetjes, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 30-10-2020

heb je schotel gemaakt,was eenvoudig,heb alleen niet de hele kool gebruikt,was denk ik te veel. hebben het met gebakken krieltjes gegeten. hij vond het ook erg lekker ,wordt een blijvertje kan denk ik ook met rijst. groetjes monique

pwiggers avatar
pwiggers 25-10-2020

Bedankt voor je berichtje Monique. Ik hoop dat het allemaal gaat lukken. Ik hoor wel van je. groet, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 24-10-2020

Hoop hem te bewaren op tablet.wil hem maken volgnde week als me broer komt,anders op computer uit printen

pwiggers avatar
pwiggers 08-10-2019

Altijd leuk om te horen dat iets goed heeft gesmaakt Hannah. Dank je wel voor je reactie. Hartelijke groet, Petra

Hannah54 avatar
Hannah54 05-10-2019

Vandaag gemaakt. Ik zocht een recept omdat ik nog een halve spitskool had liggen. Smaakte inderdaad erg goed en was snel klaar! Een recept om te bewaren, dank je wel!

pwiggers avatar
pwiggers 01-02-2018

Jij ook bedankt Mariette. Leuk om te horen dat mijn spitskool je zo goed heeft gesmaakt. Groet, Petra

Jetjepetje avatar
Jetjepetje 29-01-2018

Super snel klaar! Heerlijk pittig gemaakt met kruiden en er nog hele kleine aardappelblokjes doorgedaan dus dan had je een compleet eenpansgerecht Kennelijk een gerecht voor Mariettes want ik ben er ook een. Bedankt! .

pwiggers avatar
pwiggers 22-11-2017

Graag gedaan Mariette. Leuk om te horen dat de spitskool in de smaak is gevallen.

marietterene33 avatar
marietterene33 21-11-2017

Heb dit maandag(na een proevers wild week-end) gemaakt met aardappel in de schil en inderdaad het krokante al dente is een extra voor een grijs herfst veggie dagje .Dank voor het delen Petra! Mariette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten