Kalkoenschnitzel met gewokte andijvie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

OOSTERS OP ZIJN HOLLANDS;

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
=4 kalkoenschnitzels = 1el zonnebloemolie = sap van 1 citroen =
1 tl.geraspte gemberwortel = 1 tl. komijnpoeder = 1 el. honing,
=1 tl. cayennepeper = margarine om te bakken = 1 zak gesneden
andijvie = Olie om in te bakken = 2 tenen knoflook = 2 el. sesam-
zaadjes = zout en peper;
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal voor de marinade.
Braadpan
Wok of hapjespan

Bereidingswijze

Leg het vlees in een schaal. Meng de marinade van olie,citroensap,
gember, komijn, honing,cayennepeper,zout en peper,en schenk hem over het vlees. Verwarm een klontje margarine in een pan en bak de schnitzels om en om gaar en bruin in 4 - 5 minuten..
Keer ze regelmatig . Voeg de marinade toe en verdun de saus indien nodig met water of bouillon. Verhit intussen de wok of hapjespan,
verhit wat olie en fruit daarin de uitgeperste knoflook.Voeg de andijvie
toe en roerbak deze ca. 4 minuten.Voeg de laatste minuut de
sesamzaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met couscous of mie.

Bron

©

Serveertip

TIP::: Snijd het vlees in dunne reepjes,meng het door mie of
couscous.Voeg gebakken nasigroenten toe en je hebt een
makkelijke snelle maaltijd.
Inplaats van geraspte gemberwortel kun je ook 1 el. gember-
poeder nemen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harry_bijl avatar
harry_bijl

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten