Panini

  • Italiaans, Brood
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-06-2008
  • Panini

    Panini

    Panini

een lekker eenhapsbroodje voor bij de soep of als eenvoudig voorgerecht met lekkere olie of boter. Dit is het basisrecept, je kunt hieraan nog vanalles aan ingrediënten toevoegen: parmezaanse kaas, geroosterde pitten, zongedroogde tomaat, verse tuinkruiden. Voeg totaal ongeveer 3 el van wat je maar er doorheen wil direct aan het beslag toe. Het prettige van dit brood is ook dat het niet heel erg gekneed hoeft te worden, gewoon even mengen en af en toe doorkneden. Lekker lui.

Deel dit recept

Ingrediënten
* 230 gr wit broodmeel + een beetje extra voor bestuiven
* 1 tl gedroogde gist
* 1 tl zout
* 160 ml lauwwarm water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng water, zout en gist. Voeg dit bij het meel en meng tot je een gelijkmatige kleur en structuur hebt (da`s ongeveer 1 minuut). Dek het af met vershoudfolie en laat het 35 minuten rusten. Strooi wat meel over het deeg en vouw tot het meel is opgenomen. Laat nogmaals 35 minuten rusten. Herhaal dit nog 2x en verwarm bij de laatste keer de oven voor op 250 graden. Leg een baksteen in het midden en een bakje water (deze moet zo laag mogelijk staan). Bestuif een werkvlak met wat meel, leg hier het deeg op en bestuif dit ook met wat meel. Druk er met je hand een rechthoek van en snij met een mes ongeveer 10 kleine broodjes. Dek de broodjes 10 minuten af met een schone theedoek. Doe de broodjes in de oven, bak ze 8 minuten. Draai daarna de oven op 200 graden en bak ongeveer 5 minuten of tot de broodjes goudbruin en gaar zijn.

Bron

www.foodbgood.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten