Mie met Thaise groenten en gebakken zalm
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 23-06-2008
Een overheerlijk en snel wokgerecht bestaande uit mie en knapperige groenten. De zalm wordt er apart bij geserveerd dus het gerecht is ook geschikt voor vegetariërs met bijvoorbeeld een lekkere omelet in plaats van de zalm.
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels wokolie of zonnebloemolie200 gram peultjes
400 gram Chinese of Thaise roerbakmix (lekkerst bij AH)
5 eetlepels terriyakisaus
250 gram dunne mie of roerbakmie
2 eetlepels Chinese of Japanse sojasaus
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes of ½ eetlepel sesamolie
3 lente-uitjes in dunne ringen gesneden
plm. 400 gram zalmfilet
peper, zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 532,11 kcal |
Koolhydraten | 55,86 g |
Eiwitten | 31,85 g |
Vetten | 18,59 g |
Benodigdheden
wok en koekenpanVoorbereiding
Kook mie beetgaar en laat deze goed uitlekken.
Kook de peultjes eventueel 3 minuten voor in ruim kokend water met zout.
Bereidingswijze
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak hierin de Chinese roerbakmix plm. 5 minuten. Voeg de peultjes erbij en bak die even mee. Maak op smaak met peper en zout en roer de terriyakisaus erdoor.
Roer de mie erdoor en maak op smaak met de sojasaus.Roer op het laatst de lente-uitjes en de sesamzaadjes of de sesamolie door de mie.
Bak de zalm in de rest van de olie aan beide zijden bruin en bijna gaar, de zalm mag in het midden nog een beetje rauw zijn.
Schep de mie op de borden en leg de zalm erop.
Serveertip
Ook lekker met een omelet
Laatste reacties
Lekker! Wij hebben de peultjes weggelaten en met 2 personen 400 gram roerbakgroenten gegeten. Zelf geen bosuitjes gedaan, maar in stukken gesneden ui op het laatst nog even meegebakken, zodat het knapperig blijft. In de AH chinese roerbakgroenten zitten al een boel lente uitjes. Verder op het laatst ook de zalm erdoorheen geschept. Lekker & simpel gerecht om "even" te maken!