Bumbu Bali rundvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Bumbu Bali rundvlees

    Bumbu Bali rundvlees

    Bumbu Bali rundvlees

kruidig, mild tot pittig rundvlees. Met verse limoenblaadjes, laos en gember.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundvlees -
3 salamblaadjes -
3 jeruk purut blaadjes -
50-75 ml ketjap benteng -
50 ml pindaolie -
1 theel gula jawa (palmsuiker) -
75 ml water -


boemboe:
5 sjalotten -
1 rode lombok -
2 teentjes knoflook -
0,5 theel trassi -
2 theel asem -
5 cm gember -
3 cm verse laos -


Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 364,31 kcal
Koolhydraten 23,50 g
Eiwitten 31,29 g
Vetten 15,22 g

Voorbereiding

Maak de boemboe in een vijzel of keukenmachine.

Bereidingswijze

Snijd het vlees in kleine stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe zachtjes 3 minuten samen met de salam en de jeruk purut. Voeg dan het vlees toe samen met de ketjap, het water en de suiker en stoof het vlees zachtjes in 3-4 uur gaar, tot de olie eruit komt en de saus dikkig wordt. Regelmatig omscheppen.

Serveertip

met rijst, amsterdamse uitjes, fruitjes, kroepoek etc etc

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chipotle avatar
chipotle

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten