1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. wodka-venkel risotto

wodka-venkel risotto

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-06-2008

Ingrediënten 6 personen


3 venkel knollen, met tops -
2 knoflookteentjes -
1/2 tl gedroogde chili flakes-
1-2 tl venkelzaadjes -
zout, vers gemalen peper -
150 ml wodka -
sap van 1-2 citroenen -
1L kippenbouillon -
100 g ongezouten boter -
2 el olijfolie -
1 kleine rode ui, fijn gesneden -
300 g risotto rijst -
100 g parmesaan, geraspt



Venkel en wodka combineren goed, met een licht zuurtje door het citroensap.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- hak de venkeltopjes fijn
- blitz de venkels in een keukenmachine heel fijn
- in een mortier: vijzel knoflook met chiliflakes en venkelzaadjes en 1 tl zeezout
- meng wodka, cittroensap en venkeltopjes en zet weg.
- houd een liter hete kippebouilon warm.


Bereidingswijze

Smelt de helft van de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem, en voeg de rode ui toe. verhit 2 min op laag vuur, en voeg de venkelzaadpasta toe. voeg na 1 minuut de gehakte venkel toe en kook tot ze zacht zijn.
voeg de rijst toe, schep goed om.
voeg dan steeds schep voor schep een kop hete bouillon toe en laat het goed door de rijst opnemen voordat de volgende wordt toegevoegd. ga door tot al dente, roer de rest van de boter erdoor, en de wodka venkel citroenmix.
rasp er parmesaan over.

Bron

Internet / River Cafe



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chipotle
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top