stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
500/750 gr runderlapjes1grote etl pittige mosterd 30gr boter peper/zout 2 rode uien 3 teentjes knoflook1/2 ltr bruin bier of runderbouillon en 1etl verse peterselie en 3 takjes rozemarijn 2 laurierbladjesen 2 plakken peperkoek 125gr spekblokjes en zilveruitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

snij het vlees in blokjes een meng dit met de mosterd en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren ik gebruik zelf altijd colmans mosterd goed pittig en een beetje zoet.

Bereidingswijze

doe boter in de pan en braad het vlees aan, haal het vlees eruit en doe nu de uien de knoflook bakken tot die glazig is dan kan het spek erbijdoe er af en toe was bouillon of bier bij het vlees kan nu terug goed roeren en de rest van de bouillon eventueel aanvullen met water het vlees moet onderstaan. de kruiden erbij en de peperkoek goed door roeren en deksel er op en laat maar sudderen op smaak brengen met peper en zout als u dat nodig vindt na een uur kunnen de zilveruitjes erbij en dan door laten sudderen tot het vlees echt gaar is

Serveertip

lekker met verse friet van de rode pipo aardappel vraag het maar aan je groente boer en in de winter lekker met aardpuree en rode bietjes
ik heb het lamsbout gemaakt zeer lekker maar laat de peperkoek weg zonde van de smaak van het vlees
eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

onsrichke avatar
onsrichke

Doorsturen

Home Recepten