stoofvlees

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2008

Deel dit recept

Ingrediënten
500/750 gr runderlapjes1grote etl pittige mosterd 30gr boter peper/zout 2 rode uien 3 teentjes knoflook1/2 ltr bruin bier of runderbouillon en 1etl verse peterselie en 3 takjes rozemarijn 2 laurierbladjesen 2 plakken peperkoek 125gr spekblokjes en zilveruitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
braadpan

Voorbereiding

snij het vlees in blokjes een meng dit met de mosterd en laat dit minimaal een 1/2 uur marineren ik gebruik zelf altijd colmans mosterd goed pittig en een beetje zoet.

Bereidingswijze

doe boter in de pan en braad het vlees aan, haal het vlees eruit en doe nu de uien de knoflook bakken tot die glazig is dan kan het spek erbijdoe er af en toe was bouillon of bier bij het vlees kan nu terug goed roeren en de rest van de bouillon eventueel aanvullen met water het vlees moet onderstaan. de kruiden erbij en de peperkoek goed door roeren en deksel er op en laat maar sudderen op smaak brengen met peper en zout als u dat nodig vindt na een uur kunnen de zilveruitjes erbij en dan door laten sudderen tot het vlees echt gaar is

Serveertip

lekker met verse friet van de rode pipo aardappel vraag het maar aan je groente boer en in de winter lekker met aardpuree en rode bietjes
ik heb het lamsbout gemaakt zeer lekker maar laat de peperkoek weg zonde van de smaak van het vlees
eet smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

marianneoud avatar
marianneoud 16-09-2008

Ndeem deze mee Petra. Mocht je nog leuke ideetjes hebben voor een warm buffet hou ik me aanbevolen. Moet gewoon weer wat gaan vernieuwen`` Marianne

computervraagbaak avatar
computervraagbaak 10-09-2008

lijkt me heerlijk en ook geschik voor grote gezelschappen. Neem het mee en als ik het gemaakt heb laat ik weten hoe ze het vonden.

pwiggers avatar
pwiggers 21-06-2008

Ik neem dit recept graag van je mee. Ik ga het niet direct maken, want ik vind het meer een gerecht voor de winter. Je hoort tzt hoe het gesmaakt heeft. Groet, Petra

janenmia avatar
janenmia 20-06-2008

Vroeger deed ik het zelfde als jullie vermelden.Nu braad ik het stoofvlees aan beide zijden goed bruin en stopt het dan in de hogedrukpan (ca 25 tot 4 minuten) naar gelang de hoeveelheid.Als het vlees gaar is doe ik het in een braadketel en breng het op smaak met kruidnagel- en lauriepoeder , peper en zout.En bind de saus met bindmiddel.Toch wel hartelijk bedankt.

coen81 avatar
coen81 19-06-2008

Haaaa Stoofvlees! Eén van mijn favorieten! Lekker met aardappelpuree of inderdaad friet hoewel ik een "patatje-stoof" geen recht vind doen aan stoofvlees. Mijn slager Piet Woorts uit de Amsterdamse Scheldestraat is twijfelloos de beste slager van de stad. Hij snijdt mooie dikke stooflappen af. Marineren hoeft niet want het stoofvocht is al een grote marinade. Ik snij de dikke lappen niet in stukken maar schroei ze in één klap dicht in olie op hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Wel even zouten.Vuur laag en dan gaat er een pakje boter bij. Als dat is gesmolten, twee bollen knoflook die aan de uiteinden zijn opengesneden, kruidnagelen, laurier, een hele rode peper, uitenringen en een zakje rozemarijn-thijm.(doe ik in een ouwe theebol) Dan een grote plens zware rode wijn, bij voorkeur ongefilterde franse pays. Dit alles verhitten maar nooit tot kooknivo. En nu komt hetgeen ik mis in jouw recept: de grote dikke vleeslappen moeten op een héél laag pitje uren trekken. Sommigen gebruiken er zelfs een oud oliestel voor omdat het vuur van het fornuis niet laag genoeg kan. Uren! Een hele dag kan ook als de lappen maar dik genoeg zijn. En dan... ja dan krijg je het allerlekkerste stoofvlees. De jus kan over de aardappelpuree. Toch wel bedankt voor het recept-idee. Ik zal het als de R in de maand is herhalen.

orphan avatar
orphan 16-06-2008

Altijd lekker, stoofvlees! Ik heb je recept meegenomen. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten