1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Australische keuken
  5. Saus
  6. australische gehaktballen in zoetzure saus

australische gehaktballen in zoetzure saus

Door: pachaa

  • Australisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2008

Ingrediënten 3 personen


Voor de gehaktballen:
1 pond rundergehakt
1 pak franse uiensoep van Honig
1 eetlepel paneermeel
1 ei

voor de saus:
1 ui
1 dl azijn
2 dl tomatenketchup
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels worchestersaus
100 gram bruine suiker



Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het gehakt met de ingredienten klaarmaken en balletjes draaien ter grootte van een golfbal. Deze afgedekt ongeveer 6 uur in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

De ingredienten van de saus in een schaal doen en deze blijven roeren tot de suiker is opgelost.

Een klontje boter in de Braadpan doen en de ballen in ongeveer 5 minuten alle kanten bruin bakken, daarna de saus erbij doen en deze op een laag vuurtje ongveer 15 tot 30 minuten laten staan totdat de saus een beetje dik is geworden.

Serveertip

Gele rijst met sla



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pachaa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top