Voor de gehaktballen:
1 pond rundergehakt
1 pak franse uiensoep van Honig
1 eetlepel paneermeel
1 ei
voor de saus:
1 ui
1 dl azijn
2 dl tomatenketchup
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels worchestersaus
100 gram bruine suiker
Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren.
Het gehakt met de ingredienten klaarmaken en balletjes draaien ter grootte van een golfbal. Deze afgedekt ongeveer 6 uur in de koelkast bewaren.
De ingredienten van de saus in een schaal doen en deze blijven roeren tot de suiker is opgelost.
Een klontje boter in de braadpan doen en de ballen in ongeveer 5 minuten alle kanten bruin bakken, daarna de saus erbij doen en deze op een laag vuurtje ongveer 15 tot 30 minuten laten staan totdat de saus een beetje dik is geworden.
Gele rijst met sla
pwiggers 21-06-2008
Ik ga dit een keertje proberen. Kan best lekker zijn. Je hoort wat we er van vonden. Groet, Petra