australische gehaktballen in zoetzure saus

  • Australisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-06-2008

Dit recept heb ik viavia gekregen en wij vinden het superlekker. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als borrelhapje serveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
voor de gehaktballen:
1 pond rundergehakt
1 pak franse uiensoep van Honig
1 eetlepel paneermeel
1 ei

voor de saus:
1 ui
1 dl azijn
2 dl tomatenketchup
1/2 theelepel chilipoeder
2 eetlepels worchestersaus
100 gram bruine suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het gehakt met de ingredienten klaarmaken en balletjes draaien ter grootte van een golfbal. Deze afgedekt ongeveer 6 uur in de koelkast bewaren.

Bereidingswijze

De ingredienten van de saus in een schaal doen en deze blijven roeren tot de suiker is opgelost.

Een klontje boter in de braadpan doen en de ballen in ongeveer 5 minuten alle kanten bruin bakken, daarna de saus erbij doen en deze op een laag vuurtje ongveer 15 tot 30 minuten laten staan totdat de saus een beetje dik is geworden.

Serveertip

gele rijst met sla

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 21-06-2008

Ik ga dit een keertje proberen. Kan best lekker zijn. Je hoort wat we er van vonden. Groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten