Duiveltjesvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-06-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram Kipfilet in reepjes
250 gram Champignons in plakjes
6 Eetlepels Ketjap Manis
6 Eetlepels Azijn
2 Theelepels Sambal Oelek
1 zakje Nasikruiden
6 Eetlepels Ketchup
1 Eetlepels Boter
2 Grote Uien gesnipperd
2 Eetlepels Pindakaas
1/4 l Slagroom
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Nasikruiden wellen in wat heet water.


Roer in een grote schaal een marinade van de ketjap, azijn, sambal, nasikruiden en ketchup. Roer de kipfilet erdoor en zet de schaal afgedekt minimaal 3 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Fruit de ui in hete boter, voeg de champignons toe als de ui goudbruin is. Roer na ongeveer 5 minuten de kipfilet met marinade toe en laat dit 25 minuten zachtjes sudderen. Roer vlak voor het opdienen de pindakaas en slagroom erdoor; niet meer laten koken.


Bron

eigen recept

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade.

Laatste reacties

asevers avatar
asevers 04-02-2011

Vorige week gegeten. Het was hééééérlijk. Dank je wel voor dit lekkere recept

aaltjen1 avatar
aaltjen1 27-10-2008

dit is ook erg goed

lekkeruiteten10 avatar
lekkeruiteten10 07-10-2008

was lekker heb alleen ipv slagroom kokosmelk gebruikt

xsaramar avatar
xsaramar 25-09-2008

Het was erg lekker. Heel verrassend, ik had niet verwacht dat een recept met zoveel azijn zo lekker kon worden.

peterbokken avatar
peterbokken 16-09-2008

van Peter, het recept bereid, het was erg lekker

stiny26 avatar
stiny26 20-06-2008

Lijkt me erg lekker, neem het mee , bedankt. Groetjes Micky

coen81 avatar
coen81 19-06-2008

wow dit is lekker makkelijk en lijkt me heerlijk! ga ik dit weekend maken. dank je wel voor het recept! Coen uit Amsterdam

leonie43 avatar
leonie43 19-06-2008

neem dit recept mee lijkt mij heel lekker gr. leonie

martine5 avatar
martine5 18-06-2008

Bedankt voor je recept. Het lijkt me lekker.

orphan avatar
orphan 12-06-2008

Ik mis de slagroomhoeveelheid in je ingrediëntenlijst bij dit recept, wil je dat er nog bijzetten? Ga ik het maken!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten