Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2008
  • Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

    Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

    Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

  • Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

    Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

    Salade van groene asperges met geitenkaas en sinaasappeldressing

Deze salade is heel bijzonder door het gebruik van de marmelade. Ik maakte deze salade laatst als voorgerecht voor ons leesclubje en iedereen wilde direct het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 schaaltje groene aspergetips (AH) (dit zijn hele kleine dunne groene asperges!)
50 gram Parmaham of 4 grote plakken (heel dun gesneden)
Fruity Orange Marmelade van Chivers
50 gram rucola
50 gram Pecorino of Parmezaanse kaas
geroosterde pijnboompitten
100 gram zachte jonge geitenkaas
1 eetlepel olijfolie
DRESSING:
1 eetlepel witte balsamico-azijn
3 eetlepels olijfolie extra vierge
1/2 eetlepel mosterd
1 eetlepel fruity orange marmelade
vers gemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Bereidingswijze

Snij een klein plakje van de onderkant van de aspergetips. Snij de plakken ham dwars doormidden. Besmeer de plakken ham aan één zijde met marmelade. Verdeel de aspergetips in 8 delen. Rol de aspergetips in de ham op de met marmelade bestreken kant. . Maak met een dunschiller mooie schilfers van de kaas. Verdeel de geitenkaas in kleine stukjes.Klop een dressing van de azijn, olie, mosterd en marmelade. Maak op smaak met peper.Verhit de olie en bak de aspergerolletjes hierin zachtjes rondom knapperig. De aspergetips zijn dan ook beetgaar.
Verdeel de rucola over de borden. Leg de aspergerolletjes op de rucola. Leg wat stukjes geitenkaas eromheen. Bestrooi met pijnboompitten. Giet de dressing over de salade.

Serveertip

Heerlijk als voorgerecht met warme ciabatta

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 24-05-2019

Ziet er lekker uit Els, dank je wel voor de foto. Ik neem aan dat de salade in de smaak is gevallen? Groetjes, Petra

meeuw405 avatar
meeuw405 16-05-2019

Hallo ik heb er een foto bijgezet van mijn creatie van JOU recept alleen heb ik spinazie eronder gedaan want deze had ik nog liggen. Smulgroet Els

pwiggers avatar
pwiggers 21-12-2017

Goed idee willemijn voor wie niet van marmelade houdt.Lijkt me heerlijk met mango chutney. Bedankt voor de tip en je leuke reactie. Groet, Petra

WillemijnVdb avatar
WillemijnVdb 20-12-2017

Ik heb de marmelade vervangen door mangochutney. Het was heerlijk.

pwiggers avatar
pwiggers 13-03-2017

Wat leuk om te horen AageeveeNee. Fijn te horen dat je het zo lekker vindt. Groetjes, Petra

AageeveeNee avatar
AageeveeNee 11-03-2017

Ik heb dit net op: schandalig lekker! ;) Dank je wel voor het delen, Petra

orphan avatar
orphan 28-03-2011

Behalve de ham ( ik ben vegetariër) een heerlijk recept. Ik ga hem vaker maken, mjammie.Zet hem in favorieten.

kookclub2006 avatar
kookclub2006 24-04-2009

Petra, namens kookclub2006, Van Harte Gefeliciteerd met jou dagrecept.[br][br] Deon

pier1 avatar
pier1 24-04-2009

Dit recept heb ik in mijn favorieten gezet bedankt.Pier

deonart avatar
deonart 14-04-2009

Bedankt! Deon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten