1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Chutney
  6. chutney

chutney

Door: tallyrand

  • Indiaas, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-06-2008

Ingrediënten


4 grote Man`go`s.
2 grote Uien.
250 gram Sultana`s
6 grote Tomaten.
1 Rode Peper.
2 grote Appels.
400 ml natuur Azijn.
2 eetlepels Mosterdzaad.
1 desert lepel cayenne peper.
250 gram bruine basterdsuiker.
200 gram verse Gember.



Een heerlijk zoet/zuur en pittig bijgerecht. Heerlijk bij vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de mango`s, uien en de gember.
Snijd de tomaat,de mango,appel en de uie in blokjes.
Snijd de peper in tweeën en snijd de gember in stukken.
was de Sultana`s je mag ze evenueel voor wellen.

Bereidingswijze

Doe alle ingredíënten in een pan met een dikke bodum.
Zet het op een matig vuur, tot het kookt, op een zacht vuur verder laten pruttelen.
Af en toe roeren.
Als alle ingrediënten zacht zijn en de vloeistof is ingedikt is de chutney klaar. Verwijder eventueel de gember.
Spoel een aantal weckpotten met kokend water en vul zet met de chutney. Sluit ze direct.
Je kunt dit maanden goed houden in de koelkast.
Wel steeds uitscheppen met een schone lepel.

Bron

Van Oma



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tallyrand
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top