Piemontese Salade

  • Belgisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2008

Snelle en heerlijke aardappelsalade, koud serveren, ideaal voor bij de BBQ of gewoon als hoofdgerecht met groenten en vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kg aardappelen van zelfde grootte (Belle de Fontenay of Charlotte), 100 ml water, 150 ml witte wijn, 6 hardgekookte eieren, 1 "kleine" hesp (300g) in dobbelsteentjes gesneden, een 15-tal kleine augurkjes in schijfjes gesneden, 250 ml mayonaise
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mengkom

Voorbereiding

aardappelen schillen, eitjes koken, hesp in blokjes snijden

Bereidingswijze

- Schil en was de aardappelen en laat ze gaar koken
- Als de aardappelen gaar zijn ze in dobbelsteentjes snijden. Overgiet ze vervolgens, terwijl ze nog warm zijn, met witte wijn en laat dan afkoelen
- De "kleine" hesp en eieren in dobbelsteentjes snijden en de augurken in schijfjes. De klaargemaakte ingrediënten in een mengkom met de mayonaise brengen.
- Breng op smaak met peper en zout en ze vervolgens in de kloelkast.

Bron

"De aardappel... anders! De belgische trots" van Tupperware

Serveertip

Goed gekoeld opdienen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten