1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Piemontese Salade

Piemontese Salade

  • Belgisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-06-2008

Ingrediënten 8 personen


1 kg aardappelen van zelfde grootte (Belle de Fontenay of Charlotte), 100 ml water, 150 ml witte wijn, 6 hardgekookte eieren, 1 "kleine" hesp (300g) in dobbelsteentjes gesneden, een 15-tal kleine augurkjes in schijfjes gesneden, 250 ml mayonaise


Verder heb je nodig


Mengkom


Snelle en heerlijke aardappelsalade, koud serveren, ideaal voor bij de BBQ of gewoon als hoofdgerecht met groenten en vlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, eitjes koken, hesp in blokjes snijden

Bereidingswijze

- Schil en was de aardappelen en laat ze gaar koken
- Als de aardappelen gaar zijn ze in dobbelsteentjes snijden. Overgiet ze vervolgens, terwijl ze nog warm zijn, met witte wijn en laat dan afkoelen
- De "kleine" hesp en eieren in dobbelsteentjes snijden en de augurken in schijfjes. De klaargemaakte ingrediënten in een mengkom met de mayonaise brengen.
- Breng op smaak met peper en zout en ze vervolgens in de kloelkast.

Serveertip

Goed gekoeld opdienen.

Bron

"De aardappel... anders! De belgische trots" van Tupperware



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellenhaemers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellenhaemers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top