Fruitige Aardappel Gehaktschotel
- Internationaal, Ovenschotel
- 30-60 min.
Makkelijke aardappelschotel voor twee personen!
Ingrediënten 2 personen
Ongeveer 350gr Aardappel,2hardgek. eieren,250gr gebraden gehakt( gehaktballen), 1 blikje ananas stukjes,3 eetlepels rozijnen,1dl melk,1 ei,25gr boter,peper en zout,1 theelepel kerry.Een mespunt mosterd. En voor de garnering wat peterselie.50 gr geraspte oude kaas.Benodigdheden
Ingevette ovenschaal.
Voorbereiding
Aardappelen schillen en in plakjes snijden.
Dan ongeveer 5 minuten koken. Net niet gaar.
Bereidingswijze
Leg de helft van de aardappelplakjes in de ingevette schaal. Snijd de twee hardgekookte eieren en het gebraden gehakt in dunne plakjes en verspreid het over de aardappelplakjes. Verdeel de ananas en de rozijnen over het gehakt. Dek de schotel af met de rest van de aardappel.Verwarm de melk met de boter, voeg de kerry, mespunt mosterd, het peper en zout en de geraspte kaas toe.Klop het ei en voeg het aan de saus toe als de pan van het vuur is .Giet de saus over de aardappels. Zet het gerecht ongeveer 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven tot de bovenkant begint te bruinen.
Serveertip
Garneren met gehakte peterselie.(uit een potje mag ook!)