1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pommes Dauphine

Pommes Dauphine

Door: fluo

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-06-2008

Ingrediënten 4 personen


1kg kruimige aardappelen
125gr boter
groentebouillon
125gr bloem
4 eieren
dragon


Verder heb je nodig


Frituurpan


Een gefrituurd aardappelbijgerecht dat zacht is van smaak.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, kook ze gaar en laat ze even afstomen. Stamp ze vervolgens fijn.

Bereidingswijze

Kook de groentebouillon samen met de boter. Kiep vervolgens de bloem in één keer bij de bouillon. Roer het geheel met een houten lepel tot een papje. Laat het even afkoelen en doe de eieren er dan één voor één bij. Roer het geheel tot een glad papje en meng het beslag met de geprakte aardappels. Snijd de dragon fijn en voeg deze toe aan het mengsel. Maak met twee lepels quenelles (een soort kogelvormige balletjes). Frituur de quenelles ongveer 4 minuten op 180 C°. Na het frituren heb je echte Pomme Dauphines.

Serveertip

Heerlijk met het recept van Paddenstoelen met knolselderij en kastanjes.

Bron

Andy Mc Donald



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fluo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top