Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Jan in de zak

Jan in de zak

Door: riethaasnoot

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-06-2008

Ingrediënten 4 personen


250 g bloem, zout, 1 ei, 15 g gist, 2 dl melk, 100 g krenten en rozijnen


Verder heb je nodig


Theedoek, grote pan + een bord dat in de pan past.


Ouderwets toetje, simpel te maken. Hoewel je er op tijd mee moet beginnen, hoef je niet lang in de keuken te staan.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak deeg van bloem met wat zout, ei en gist. Laat dit 45 min. rijzen.
Week de rozijnen en krenten 10 min. in warm water. Laat uitlekken.

Bereidingswijze

Spatel de krenten en rozijnen door het deeg (het deeg zal iets neerslaan). Leg de theedoek op het werkblad en bestrooi de doek met wat bloem. Schep het deeg erop, vouw de punten naar elkaar en bindt ze dicht (laat ruimte voor het rijzen van het deeg).
Breng in een grote pan water aan de kook. Leg een omgekeerd bord onderin en laat de Jan zakken. Laat het water zachtjes koken. Na anderhalf uur neem je Jan eruit. Even laten opdrogen, voor je het brood in plakken snijdt.

Serveertip

Serveer met boter en stroop. Nog lekkerder: bak de plakken Jan in de Koekenpan in ruim boter goudbruin en schenk er stroop overheen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riethaasnoot
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top