Lasagne met kabeljauw en paprikasaus

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-05-2008

Lasagne met kabeljauw en paprikasaus
Ingrediënten

Hoofdgerecht : 4-6 personen

Bereiden: 30 minuten + 30-40 minuten in de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 rode paprika`s, in stukjes
4 tomaten, in stukjes
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 courgette, in plakken
250 g lasagnevellen
500 g kabeljauwfilet, in blokjes
1 bol mozzarella, in plakken
25 g Parmezaanse kaas, geraspt


Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding:

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en schep de ui, knoflook, paprika, tomaat en Italiaanse kruiden erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar en pureer ze met een staafmixer tot een rulle saus. Voeg eventueel een scheut water toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en bak ze in een hete grillpan bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep wat paprikasaus op de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Strijk een kwart van de saus erover uit en verdeel de helft van de kabeljauw erover. Strooi er zout en peper over, verdeel de helft van de courgetteplakken erover en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog een keer en strijk de rest van de paprikasaus uit over de laatste laag lasagnevellen. Dek af met de plakken mozzarella en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de lasagne in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Visbureau

Serveertip

Per portie: 1995 kJ/ 475 kcal
35 g eiwit
17 g vet waarvan 10 g onverzadigd
45 g koolhydraten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Churros avatar
Churros 15-04-2012

Het was heerlijk en goed te maken, heb alleen bij de saus een 0,5 liter groenteboillon gedaan zodat de bladeren in meer vocht liggen.

wilnie avatar
wilnie 11-08-2011

Heerlijk recept, i.p.v. kaas heb ik bechamelsaus gebruikt, maakt de saus ook iets romiger

laila4 avatar
laila4 15-02-2011

Heb dit recept gisteren uitgeprobeerd. Smaakte zeer goed, heb inderdaad ook een pepertje bij gedaan.

helenaatjeuh avatar
helenaatjeuh 07-10-2008

Vorige week gemaakt. Was zeer lekker, heb enkel een spaans pepertje aan de saus teogevoegd, want vond het anders nogal flauw.

helenaatjeuh avatar
helenaatjeuh 21-09-2008

Klinkt lekker, neem ik mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten