Lasagne met kabeljauw en paprikasaus
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Lasagne met kabeljauw en paprikasaus
Ingrediënten
Hoofdgerecht : 4-6 personen
Bereiden: 30 minuten + 30-40 minuten in de oven
Ingrediënten 6 recipe.people
Ingrediënten3 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 rode paprika`s, in stukjes
4 tomaten, in stukjes
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 courgette, in plakken
250 g lasagnevellen
500 g kabeljauwfilet, in blokjes
1 bol mozzarella, in plakken
25 g Parmezaanse kaas, geraspt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 377,95 kcal |
Koolhydraten | 38,87 g |
Eiwitten | 27,54 g |
Vetten | 11,40 g |
Bereidingswijze
Bereiding:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en schep de ui, knoflook, paprika, tomaat en Italiaanse kruiden erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar en pureer ze met een staafmixer tot een rulle saus. Voeg eventueel een scheut water toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Bestrijk de plakken courgette met olijfolie en bak ze in een hete grillpan bruin en gaar. Bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Schep wat paprikasaus op de bodem van een ingevette lasagneschaal. Leg hierop een laag lasagnevellen. Strijk een kwart van de saus erover uit en verdeel de helft van de kabeljauw erover. Strooi er zout en peper over, verdeel de helft van de courgetteplakken erover en dek af met een laag lasagnevellen. Herhaal deze volgorde nog een keer en strijk de rest van de paprikasaus uit over de laatste laag lasagnevellen. Dek af met de plakken mozzarella en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Schuif de schaal een richel onder het midden in de oven en bak de lasagne in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
Bron
Visbureau
Serveertip
Per portie: 1995 kJ/ 475 kcal
35 g eiwit
17 g vet waarvan 10 g onverzadigd
45 g koolhydraten