Indiase Groentesoep
- Indiaas, Soep
- 30-60 min.
Overheelijke pittige soep.
Ingrediënten 3 personen
50 gram boter, 1 ui, 1 teentje knoflook, 2 wortels, 1 el geraspte gemberwortel, 2 stengels bleekselderij, 1 kleine courgette, 1 el milde kerrie, 1 el bloem, 1 1/4 l. groentebouillon, zout, peper, 1 dl. volle yoghuurt, 2 el fijn gehakte koriander.Benodigdheden
Keukenmachine of staafmixer.
Voorbereiding
ui snipperen, knoflook fijnsnijden, wortels in plakjes snijden, gemberwortel raspen, bleekselderij snijden, courgette in blokjes snijden.
Bereidingswijze
In boter, ui, knoflook, wortel en gember ong. 5 minuten zachtjes bakken. Bleekselderij en courgette 5 minuten meebakken. Kerrie en bloem erdoor roeren en 3 minuten meebakken. Bouillon erbij schenken en alles ong. 20 minuten koken tot de groenten zacht zijn. Soep pureren en weer aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout en peper. Soep op bord serveren met eilandje van yoghurt met daarop wat verse koriander.
Serveertip
Lekker met naan.