Aardbeiencarpaccio met zoete muntpesto
- Frans, Nagerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-05-2008
Aardbeien ,anders dan anders!
Ingrediënten 4 personen
300 g aardbeien, wat balsamicosiroop, een bosje munt (40 g ), 40 g pijnboompitten, 60 ml olijfolie, 2 eetlepels citroensap, 3 eetlepels fijne suikerBenodigdheden
staafmixer of blenderVoorbereiding
Hou een paar muntblaadjes achter voor de garnering .Was de rest van de muntblaadjes en snijd ze klein, pureer samen met de pijnboompitten, olijfolie, suiker en citroensap. Even proeven en evt op smaak maken met suiker en/of citroensap. Minstens een uur de koelkast in.
Bereidingswijze
Snijd de aardbeien in dunne plakjes en schik ze in een cirkel op de bordjes. Een streep balsamicosiroop er omheen en een schep muntpesto in het midden. Garneer met een blaadje munt.
Bron
cuisine tv (iets aangepast)
Serveertip
Koud serveren
Laatste reacties
Hoi Nelly, Voor mijn leesclub dit nagerecht gemaakt. De reacties waren goed, dus ik dacht: gewoon proberen. We vonden het wel smaken, maar voor mij was het geen topper. Jammer, ik had er echt een beetje spijt van. Maar ik weet het: smaken verschillen. Toch bedankt voor dit bijzondere recept. Hartelijke groet, Petra.
Wat is balsamicosiroop?
neem ik mee, ziet er heerlijk uit! ik zet het favo groetjes van anita
Gisterenavond gemaakt voor een dineetje, het zag heel mooi uit en smaakte ohhhh zoooo lekker. Bedankt, Margrit
Dit lijkt me heerlijk!
Heb het favoriet gezet .Lijkt me lekker.
Hoi Nelly, We vonden het erg lekker en verfrissend. Munt is een kruid met vele mogelijkheden, zo ontdek ik nu! Groet, Trudy.
Mooi recept. Ga ik zondag maken. Aardbeien in huis en munt in overvloed in de kruidentuin. Dank! Groet, Trudy.
Super!
Het was heerlijk, zeker voor herhaling vatbaar, eerdaags geef ik een etentje en dan wil ik een trio dessert maken met aardbeien, daar komt dit dan zeker bij, gr. susan