1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Tzatziki-kip

Tzatziki-kip

Door: orphan

  • Grieks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-05-2008

Ingrediënten 4 personen


Kip.....................................................4 porties of 8 kippenbillen
Griekse Yoghurt................................300 gr
Olijfolie...............................................3 el
Knoflookteentjes, geplet....................2
Munt, gedroogd.................................2 tl
Munt, vers gesneden........................2 el
Komkommer, geschild & gesneden...1/2
PeZo


Verder heb je nodig


Bbq (evt. grill)
lage schaal

Tzatziki-kip
Tzatziki-kip

Dit recept combineert gloeiend hete kip met koele, verfrissende yoghurt, komkommer en munt.
De combinatie van verse en gedroogde munt versterkt de muntsmaak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de helft van de yoghurt met 2 el olijfolie, de helft van de knoflook en de gedroogde munt. Breng op smaak met peper.

Bereidingswijze

1. Maak diepe (tot op het bot) inkervingen in het vlees
2. Doe de kip in een ondiepe schaal en schep of smeer het yoghurtmengsel over alle stukken
3. Afdekken en minstens 4 uur marineren (het liefst een hele nacht)

4. Leg de kip over gloeiend houtskool op het rooster van de bbq. Rooster ca. 20 minuten. Draai de kip vaak om tot de kip buiten verschroeid en binnen niet meer roze is.
(De kip kan ook 20 minuten onder een hete grill worden gelegd)

Serveertip

Resterende yoghurt, knoflook, gedroogde en verse munt & komkommer mengen en op smaak brengen met PeZo en besprekelen met wat olijfolie.
Lekker met turks brood en tomatensla

Bron

Kip & Gevogelte van Jeni Wright



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top