Pourgouri Pilafi - Bulgur Pilaf uit Cyprus

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Pourgouri Pilafi - Bulgur Pilaf uit Cyprus

    Pourgouri Pilafi - Bulgur Pilaf uit Cyprus

    Pourgouri Pilafi - Bulgur Pilaf uit Cyprus

Bijgerecht van Bulgur. Traditioneel geserveerd bij Chirino Afelia, een traditionele Cypriotische varkensvlees schotel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 2 eetl olie (Olijf of walnoot)
* 1 medium ui fijn gehakt
* 25 g vermicelli
* 250 g bulgur
* 300 ml kippenbouillon (of water met een blokje)
* zout peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui een paar minuten aan in de olie. Breek de vermicelli er met je handen boven. Roer die al bakkend om tot de olie wat geabsorbeerd is
Spoel de bulgur koud en doe bij de pan. Doe de bouillon en het zout en peper er bij.
Doe de deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen tot al de bouillon is opgezogen.

Laat de Pilafi 10 minuten rusten voor je hem serveert.

Bron

http://www.theworldwidegourmet.com/

Serveertip

bijgerecht bij Chirino Afelia

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

edda_m avatar
edda_m

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten