Gehakt-sperziebonen ovenschotel
- Mediterraan, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gr rundergehakt2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
500 gr sperziebonen
Peper & zout
1 tl masala ( kerriepoeder )
eventueel 1 tl bouillonpoeder
1 zakje kaassaus
100 gr geraspte kaas
scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak )
Eventueel klein blikje maïs
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 486,50 kcal |
Koolhydraten | 16,68 g |
Eiwitten | 37,35 g |
Vetten | 28,64 g |
Benodigdheden
Ovenschaal, oven, wokVoorbereiding
Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Kook ze ca 5 min. beetgaar, spoel ze in een vergiet af met koud water.
Laat ze uitlekken.
Bereidingswijze
Verhit een wok en bak het gehakt rul ( geen boter of olie in de wok ! )
Voeg ui, knoflook, masala en peper toe en bak ca 3 min. op hoog vuur.
Voeg sperziebonen en een blikje maïs toe en bak even mee.
Breng op smaak met peper & zout en een beetje bouillonpoeder.
Eventueel beetje water toevoegen en nog wat ketjap ?!
Maak intussen het kaassausje volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vet een ovenschaal in en stort het gehakt-bonen mengsel hierin.
Schenk het kaassausje erover en bestooi met geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Laat in ca 15 min goudbruin en goed warm worden.
Bron
Recept van mijn moeder geleerd, Carola Dekkers
Serveertip
Lekker met witte rijst en wat komkommer, kroepoek.