Gehakt-sperziebonen ovenschotel

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-05-2008

Een gemakkelijk gerecht, snel te bereiden en heel goed van te voren te maken!! Variatie`s genoeg door sperziebonen te vervangen door bijv. roerbak groenten, maïs toe te voegen, champignons, prei, meer of minder rode peper. Eigenlijk altijd een succes !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr rundergehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
500 gr sperziebonen
Peper & zout
1 tl masala ( kerriepoeder )
eventueel 1 tl bouillonpoeder
1 zakje kaassaus
100 gr geraspte kaas
scheut ketjap Asin of Manis ( naar smaak )
Eventueel klein blikje maïs
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, oven, wok

Voorbereiding

Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden.
Kook ze ca 5 min. beetgaar, spoel ze in een vergiet af met koud water.
Laat ze uitlekken.

Bereidingswijze

Verhit een wok en bak het gehakt rul ( geen boter of olie in de wok ! )
Voeg ui, knoflook, masala en peper toe en bak ca 3 min. op hoog vuur.
Voeg sperziebonen en een blikje maïs toe en bak even mee.
Breng op smaak met peper & zout en een beetje bouillonpoeder.
Eventueel beetje water toevoegen en nog wat ketjap ?!
Maak intussen het kaassausje volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vet een ovenschaal in en stort het gehakt-bonen mengsel hierin.
Schenk het kaassausje erover en bestooi met geraspte kaas.
Zet in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Laat in ca 15 min goudbruin en goed warm worden.

Bron

Recept van mijn moeder geleerd, Carola Dekkers

Serveertip

Lekker met witte rijst en wat komkommer, kroepoek.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lapaulina avatar
lapaulina 13-07-2014

Echt een heerlijk recept! volgens mij ook heerlijk met kerriesaus, maar van mijn zoon mag ik er niets aan veranderen :)

ArualB avatar
ArualB 25-04-2013

Heerlijk! De kaassaus heb ik zelf gemaakt. Dit is er één die vaker op tafel komt. Dank je wel.

hermanna2 avatar
hermanna2 20-06-2011

een heerlijk gerecht, om je vingers erbij af te likken! Bedankt!

TheJellyJenny avatar
TheJellyJenny 26-05-2011

echt wauw, ik doe het in een overschaal met aardappelpuree onderin. je laat de aardappelpuree 10 min eerder in de oven zetten, en dan kan je zo lekker smullen

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Dit is een heerlijk recept!

tienamelie avatar
tienamelie 11-01-2010

Hallo, ik heb vandaag je recept gemaakt en we vonden het heerlijk! Groetjes Tina.

gemmabadoux avatar
gemmabadoux 30-03-2009

Ik heb vandaag je gerecht gemaakt, we vonden het zalig! Ik heb er nog wat abrikozen door gedaan. Bedankt en groetjes, Gemma

adeline43 avatar
adeline43 29-10-2008

Ik heb je recept vandaag gemaakt en wij vonden het helemaal top. Een restje van shoarma er nog aan toegevoegd en met aarappelschijfjes in de oven geschoven...hhhmmm Groetjes, Adeline

antoniake avatar
antoniake 20-09-2008

volop boontjes in onze groententuin,ook prei pepers ui enz.dus kan met dit recept aan de slag.grtjs antoniake

alidada avatar
alidada 18-07-2008

Het lijkt inderdaad wat op mijn recept wat je hebt meegenomen maar is toch weer anders dus neem ik dit recept van je mee, het lijkt me lekker! Groetjes, Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten