1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Roti
  6. Roti

Roti

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-04-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kip, kool,5 a 6 aardappels, pannekoeken, zout, peper, veel kerrie, sambal, zoute ketjap, zoete ketjap,sambal,tomaat, klein maggi blokje, boter.


Verder heb je nodig


Braadpan kip, koekepan pannekoeken, pan vor aardappels, pan voor kool, snijplank voor kip, snijplank voor kool.


Een recept uit Suriname, een beetje pittig, maar dat heeft U zelf in de hand.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Hak de kip in stukjes en kruiden met zout, peper, kerrie. Snij de kool in gelijke reepjes, tomaat in partjes snijden, aardappels schillen. Beslag pannekoeken maken, let op beslag niet maken met melk maar met water.

Bereidingswijze

Bak de kip goudbruin, voeg wat water toe en lekker gaar laten worden. Zet de aardappels op gewoon koken. Doe de kool in de pan met wat water voeg hierbij toe de zoute ketjap, zoete ketjap,stukjes tomaat, maggi blokje, sambal en laten stoven. Proef voor de pittigheid. Bak de pannekoeken.

Serveertip

Leg de pannekoek op een bord, hierop leg je kip, kool, aardappel en de saus erover heen. Serveer er een salade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dalnet


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dalnet
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top