Dubbele aardappel & halloumi gratin

  • Grieks,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-05-2008

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 1 grote zoete aardappel, in grove stukken gesneden
- 1 grote stevige aardappel, in half zo grote stukken gesneden
- 1 rode ui, in 8 partjes gesneden
- 1 rode paprika, in stukken gesneden van 2 cm
- 1 gele paprika, in stukken gesneden van 2 cm
- 1/2 bol knoflook, in losse teentjes
- 4 el olijfolie
- versgemalen zwarte peper
- 125 gram halloumi kaas (o.a. verkrijgbaar in Turkse winkels, maar ook in sommige supermarkten), in dunne plakken gesneden
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bereidingswijze

Doe alle groenten in een ovenschaal met de olijfolie, zorg dat alle groenten met olie worden bedekt.

Kruid het geheel met zwarte peper (geen zout, de kaas maakt het gerecht zout genoeg) en doe de schaal 45 minuten in de oven.

Zet dan de oven op de maximale temperatuur, en leg de plakken kaas op de groenten en zet de schaal terug in de oven totdat de kaas gesmolten is en bovenop bruin begint te worden (5 à 10 minuten).

Bron

Nigella Lawson

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten