1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Couscoussalade

Couscoussalade

Door: naus_marijke

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2008

Ingrediënten 2 personen


Ingrediënten¿

1 rode paprika
¿ 1 gele paprika
¿ 250 g couscous
¿ 3 eetlepels olijfolie
¿ 1 rode ui, heel fijngehakt
¿ 2 eetlepels munt, fijngehakt
¿ 2 eetlepels citroensap
¿ 1 blikje sardientjes
¿ 1 gestoomde makreel
¿ 100 g partyolijven
¿ 1 potje knoflookmayonaise
¿ 1 eetlepel sambal badjak


Verder heb je nodig


Een oven

Couscoussalade
Couscoussalade

Couscoussalade Vis¿ Mediterraan

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de paprika`s op de bakplaat in het midden van een voorwarmde oven van 225 °C en rooster ze ca. 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Leg de paprika`s ca. 10 minuten in een afgedekte kom. Doe de couscous in een kom en schenk er 400 ml kokend water op. Laat de couscous ca. 5 minuten wellen.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een wok en verwarm de couscous al omscheppend tot het geheel mooi rul is. Schep van het vuur de rode ui, munt en citroensap erdoor. Breng de couscous op maak met zout en peper. Schep de couscoussalade op een platte schaal. Trek het vel van de paprika`s, verwijder de velletjes en snijd de paprika`s in repen. Maak de sardientjes en de makreel schoon en leg de stukken vis met de paprika en olijven rond de salade. Roer de mayonaise en sambal tot een pittig sausje en serveer dit bij de salade.

Bron

Iens recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van naus_marijke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top