Chinese Appelbeignets

  • Chinees, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-04-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stevige licht zure appels
een soeplepel sesamzaad

beslag :
500 gr bloem
150 gr aardappelzetmeel
1/4 l water
2 eieren
? koffielepel zout
1 koffielepel suiker
eventueel een weinig gist

karamelsaus :
2 dl water
suiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De appels schillen, in drie parten snijden en het klokhuis verwijderen. De ingredienten voor het beslag mengen en laten rusten. De stukken appels door het beslag halen en een eerste keer kort frituren op 140). De saus maken door droge suiker in een koekenpan te laten smelten en het droge deel van de suiker over de gesmolten suiker te schudden. Als de gesmolten suiker begint te bruinen al roerend een weinig water toevoegen. De beignets een tweede keer frituren in olie van 180). De doorzichtige karamel over de beignets gieten en bestrooien met sesam. De beignets in een kom met koud water en veel ijsblokjes onderdompelen en op borden verdelen.
In de Cite du Dragon verstaat men de kunst om eetbare kant te maken van de overgebleven, kokende hete karamel, die in draden in het ijswater wordt geschud. De slierten karamel worden in het water onmiddellijk hard en klitten aaneen tot een luchtig, zoet kantwerk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten